Lopende projecten

Studio Dries Verhoeven - Dear beloved friend (2023)

Dries Verhoeven (1976 Oosterhout, the Netherlands) is een theatermaker en beeldend kunstenaar. Sinds 2020 neemt hij zitting in de Akademie van de Kunsten. 

Hij maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen.

Dear beloved friend,

Dear beloved friend, is de nieuwste productie van Dries Verhoeven en gaat in maart 2023 in premiere. Terwijl je als publiek in een comfortabele schouwburgstoel zit, bevinden de performers zich in Nigeria en spelen ze de voorstelling daar ter plekke, via een live internetverbinding. De groep Nigerianen schetst een toekomstbeeld waarin Afrikaanse mensen in groten getale onderweg zijn naar het Europese continent. Wat zegt dat visioen van een aankomende exodus over onze blik op onszelf, op Europa en onze relatie tot Afrika? Zijn deze mensen toekomstige vluchtelingen, of zijn het ook onze toekomstige ziekenverzorgers, onze bedpartners, onze leiders? Laat u meenemen in een hallucinerende blik in de verte van gelauwerd theatermaker Dries Verhoeven. 

Dear beloved friend, speelt in diverse theaters in Nederland en is vervolgens op Oerol te zien in juni 2023. 'n More is productieleider van deze voorstelling. meer info


Rijk Voor Iedereen - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (2023)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties zet zich in tegen discriminatie en racisme. Dit doen ze onder andere door het organiseren van theatervoorstellingen. In maart 2023 worden er acht voorstellingen georganiseerd in samenwerking met theatergezelschap Black Sheep can Fly. Zij initieren, ontwikkelen en produceren verhalen die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector maar wel degelijk een onderdeel uitmaken van onze samenleving. De voorstellingen worden bezocht door diverse rijksoverheidsorganisaties.

'n More is verantwoordelijk voor de organisatie van deze voorstellingen.

  meer info


Marcel Hensema (2023)

Marcel Hensema is bekend als acteur in Nederlandse films en televisieseries, zoals "Hollands hoop",  "Penoza" en “De Stamhouder”. Voor zijn filmwerk ontving hij meerdere prijzen en nominaties. Daarnaast is hij ook een succesvolle theatermaker.


Theaterliefhebbers kennen hem van de Verleiders en zijn drieluik Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede. Marcel is opgegroeid in Groningen, waar hij begon bij de Noordelingen. In 1995 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. 


Vanuit zijn Indehens BV produceert Marcel theatervoorstellingen. 'n More heeft hen begeleid bij het schrijven van een aanvraag voor zijn nieuwste voorstelling. 


meer info


Bambie (doorlopend)

De beeldende voorstellingen van Mimetheatergroep Bambie tonen altijd de fysieke uitvergroting van een heftige binnenwereld. Het lichaam is bij Bambie de spiegel van de diepste angsten en verlangens van de figuren op het toneel. Hun veel te grote gevoelens geven hun gedragingen een absurde, expressionistische of poëtische uitvergroting.

Bambie 20 - De woedende versie
Woede is ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’ stelt filosoof Peter Sloterdijk. Maar het is óók veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.In BAMBIE 20 krijgt de woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. In alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

'n More is vaste productieleider van Bambie.

meer info


Het Zuidelijk Toneel (doorlopend)

"Bij het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider en regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten. Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen. Vanaf 2021 werkt Het Zuidelijk Toneel elk half jaar rondom een ander thema. "


Sinds 2020 werken we als productieleider bij Het Zuidelijk Toneel. We zijn onderdeel van het productieteam en hebben zo heel veel interessante makers en projecten voorbij zien komen.

Producties waarin we werk(t)en:
Crashtest Ibsen van Sarah Moeremans
Kroon van Gillis Biesheuvel en Sarah Moeremans
What ever happened to mister Pete
van Sarah Moeremans
Rijgen van Sarah Moeremans
BEN van BOG
De Bastaard van Rashif El Kaoui, Ahmet Polat en Michelle Samba
Ein Zwei Zweinerei van Sarah Moeremansmeer info

[ 1 ] 2  volgende
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

18-11-2022

Van start voor nieuwe productie Dries Verhoeven

Sinds deze week zijn we van start gegaan voor de nieuwste productie En Route van Dries... lees meer


18-11-2022

Laatste voorstellingen 'Licht'

Na vier weken van (bijna) uitverkochte zalen kunnen we enorm blij en tevreden terugkijken... lees meer


Volg ons

Facebook