Parkconcert Zuilen - Beethoven - Struinen door de tuinen (2013)

Op zondag 2 juni 2013 organiseerde Stichting Zuilen en Vecht samen met Zimihc een parkconcert in het Julianapark (Zuilen). Het Nieuwe Philharmonie Utrecht (NPU) heeft op een groot podium een aantal stukken van Beethoven gespeeld. 

Het concert werd afgesloten met de negende symfonie van Beethoven die door een groot aantal koren van Utrecht werd gezongen. Het Parkconcert Zuilen is in nauwe samenwerking met de wijk georganiseerd. Juist door klassieke muziek te verbinden met initiatieven uit de wijk en laagdrempelig toegang te bieden tot klassieke muziek ontstond een waardering en betrokkenheid voor klassieke muziek. De pubieksgroep die werd aangesproken is breed, maar richt zich op de wijk Zuilen.

Het voorprogramma van het concert vond plaats in Zuilen onder de naam 'Struinen door de Tuinen'. Er werd een muziekroute georganiseerd waarbij op opmerkelijke buitenlocaties miniconcerten plaatsvinden door muziekgezelschappen uit Zuilen. Dit was van een klassiek koor, tot een Bigband en een musicalschool tot sing&songwriter. Als locaties gebruikten we hier onder andere de Parel van Zuilen en de Jacobuskerk voor. Struinen door de Tuinen werd de gelegenheid om publiek en bewoners kennis te laten maken met nog onbekende plekken in Zuilen. 

'n More was samen met Thijs Hazaleger verantwoordelijk voor de organisatie van het randprogramma.terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

22-12-2017

Tourmanager YoungGangsters gezocht (zomer 2018)

Met je werklaarzen in de modder, bouwen in de brandende zon, tussendoor een duik... lees meer


12-12-2017

Fantastische premiere in Het Nieuwe Luxor

Wat zijn wij trots en blij! Afgelopen zaterdag hadden we de premiere van de productie... lees meer


Volg ons

Facebook