Parkconcert Zuilen - Beethoven - Struinen door de tuinen (2013)

Op zondag 2 juni 2013 organiseerde Stichting Zuilen en Vecht samen met Zimihc een parkconcert in het Julianapark (Zuilen). Het Nieuwe Philharmonie Utrecht (NPU) heeft op een groot podium een aantal stukken van Beethoven gespeeld. 

Het concert werd afgesloten met de negende symfonie van Beethoven die door een groot aantal koren van Utrecht werd gezongen. Het Parkconcert Zuilen is in nauwe samenwerking met de wijk georganiseerd. Juist door klassieke muziek te verbinden met initiatieven uit de wijk en laagdrempelig toegang te bieden tot klassieke muziek ontstond een waardering en betrokkenheid voor klassieke muziek. De pubieksgroep die werd aangesproken is breed, maar richt zich op de wijk Zuilen.

Het voorprogramma van het concert vond plaats in Zuilen onder de naam 'Struinen door de Tuinen'. Er werd een muziekroute georganiseerd waarbij op opmerkelijke buitenlocaties miniconcerten plaatsvinden door muziekgezelschappen uit Zuilen. Dit was van een klassiek koor, tot een Bigband en een musicalschool tot sing&songwriter. Als locaties gebruikten we hier onder andere de Parel van Zuilen en de Jacobuskerk voor. Struinen door de Tuinen werd de gelegenheid om publiek en bewoners kennis te laten maken met nog onbekende plekken in Zuilen. 

'n More was samen met Thijs Hazaleger verantwoordelijk voor de organisatie van het randprogramma.terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

14-09-2018

'n More gesloten (sep/half oktober)

Voor het eerst in 8 jaar tijd is ’n More een aantal weken gesloten. Van 14 september... lees meer


25-07-2018

Twee producties op de Parade

Utrechters opgelet! Vanaf aankomende vrijdag t/m dinsdag te zien op  Theaterfestival... lees meer


Volg ons

Facebook