Het NUT - Licht (2022)

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Ze maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden. Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Hun theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is.

In oktober 2022 ging het NUT met de procutie 
Licht in premiere. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker. Een grote locatievoorstelling in het Maximapark onder een gigantische overdekte sterrenhemel. 

Licht is een documentaire sprookje over de ogen van een lichttovenaar. Het is het reisverhaal van een blinde en een ziener op zoek naar een god die hen kan redden. Een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht. Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot, choreograaf Jasper van Luijk en Lo Walther Boer creëren een choreografie van licht. Theater, dans en visueel spektakel over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.Na de voorstelling gaan we samen aan tafel voor gebroken brood, hartverwarmende soep, nectar en ambrozijn. En als nagerecht genieten we van duizend-en-een suikerfeestelijke zoetigheden.


'n More was productieleider van de voorstelling Licht terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

18-11-2022

Van start voor nieuwe productie Dries Verhoeven

Sinds deze week zijn we van start gegaan voor de nieuwste productie En Route van Dries... lees meer


18-11-2022

Laatste voorstellingen 'Licht'

Na vier weken van (bijna) uitverkochte zalen kunnen we enorm blij en tevreden terugkijken... lees meer


Volg ons

Facebook