CompActLab - Het Rijk Alleen (2011)

Het Rijk Alleen was een moderne opera over onrust in de mens, aangewakkerd door de verslapte moraal van een ingeslapen maatschappij. Menselijke drijfveren die ten grondslag liggen aan een maatschappelijk vraagstuk of verschijnsel, de invloed van tijd en plaats, willekeur en wederkerigheid zijn thema’s die in Het Rijk Alleen belicht werden. De opera werd opgevoerd door diverse solisten en het studentenkoor van Artez en vond plaats in september 2011 in een grote, leegstaande hal in Arnhem.

In 2006 werd CompActLab als stichting opgericht om muziektheater op locatie te kunnen maken. Initiatiefnemers Tomas Postema en Petra Randewijk, beiden componist, en schrijver Annoesjka van Bussel maken deel uit van de vaste kern. Er wordt gewerkt aan een geheel eigen repertoire, waarin nieuwe composities de figuurlijke boventoon voeren. Om kwaliteit en vernieuwing te waarborgen zoekt CompActLab naar wisselende samenwerkingsvormen met kunstenaars uit andere disciplines.  


'n More was verantwoordelijk voor de fondswerving van Het Rijk Alleen en verzorgde de zakelijke en productionele leiding.

www.compactlab.nl terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

15-11-2018

TG. Lynx aan het repeteren

Vorige week is het team van Tg. LYNX van start gegaan met de repetities van Apocalyps... lees meer


14-09-2018

'n More gesloten (sep/half oktober)

Voor het eerst in 8 jaar tijd is ’n More een aantal weken gesloten. Van 14 september... lees meer


Volg ons

Facebook