CompActLab - Het Rijk Alleen (2011)

Het Rijk Alleen was een moderne opera over onrust in de mens, aangewakkerd door de verslapte moraal van een ingeslapen maatschappij. Menselijke drijfveren die ten grondslag liggen aan een maatschappelijk vraagstuk of verschijnsel, de invloed van tijd en plaats, willekeur en wederkerigheid zijn thema’s die in Het Rijk Alleen belicht werden. De opera werd opgevoerd door diverse solisten en het studentenkoor van Artez en vond plaats in september 2011 in een grote, leegstaande hal in Arnhem.

In 2006 werd CompActLab als stichting opgericht om muziektheater op locatie te kunnen maken. Initiatiefnemers Tomas Postema en Petra Randewijk, beiden componist, en schrijver Annoesjka van Bussel maken deel uit van de vaste kern. Er wordt gewerkt aan een geheel eigen repertoire, waarin nieuwe composities de figuurlijke boventoon voeren. Om kwaliteit en vernieuwing te waarborgen zoekt CompActLab naar wisselende samenwerkingsvormen met kunstenaars uit andere disciplines.  


'n More was verantwoordelijk voor de fondswerving van Het Rijk Alleen en verzorgde de zakelijke en productionele leiding.

www.compactlab.nl terug
Ontwerp: Roquefort Ontwerpers
Technische realisatie: Dot Red Webdevelopment

Nieuws

16-11-2017

3 premieres in 3 weken

Ok, het was even stil op social media... maar we hebben niet stil gezeten. We gaan... lees meer


15-09-2017

Premiere Castellumverhalen

Onze laatste week 'buiten spelen' in Podium Hoge Woerd. Zowel in de regen als in de zon is Castellumverhalen... lees meer


Volg ons

Facebook